Wednesday, November 7, 2007

Bilingual Fun Parent Quiz

Whether you are a bilingual parent already, or you are learning alongside your child, take our quiz to test your knowledge.

Expressions:

1. How would you respond to ¿Cómo estas?
a. gracias b. estoy bien c. estas bien

2.If you were hungry, what expression would you use?
a. tengo frio b. tengo sed c. tengo hambre

3. Another way of expressing 'adios' is:
a. nos vemos b. de nada c. buenos dias

Grammar:

4. Mis amigos __________ altos.
a. es b. somos c. son

5. Te gusta el chocolate? Si,____________
a. me gusta b. me gustas c. me gustan

6. Ayer, nosotros _________ a la escuela.
a. vamos b. fui c. fuimos

Culture

7. What is the capital of Spain?
a. Barcelona b. Madrid c. Valencia

8. Vicente Fox is the former president of which country?
a. Mexico b. Peru c. Argentina

9. What does 5 de Mayo commemorate?
a. Mexican Independence b. Spanish Independence c. Victory at the battle of Puebla.

10. In Spanish grammar, is it correct to capitalize the names of the week?
a. si b. no

Answers/ Las Respuestas
1.b 2. c 3. a 4. c 5.a 6.c 7.a 8.a 9.c 10.b

How did you do? If you are an advanced speaker, was that too easy for you? Let us know if you have questions about anything regarding learning Spanish. Would you like additional practices or do you have comments about how you and your child are learning? We would love to hear from you!

4 comments:

Tse Family said...

I did just okay. That was fun and love the practice. Thanks!

Tse Family said...

PS I referenced you in a post about language recently...http://niccitse.blogspot.com/2007/10/la-languedie-sprache.html

Maestra Jen said...

Gracias!

Glad you took the quiz!

bethany canfield said...

Hi, I am Bethany. I am starting up a blog in order to motivate me to begin to teach my children Spanish. my oldest is 3 my youngest 1...and there is no time like the present.

anyway...found your blog through google...I have been looking for other bilingual blogs of parents doing what I am trying to do, and I would really like to find some in Spanish.
Do you know of any?

anyway, i really liked your quiz...it was fun.